niedziela, 26 września 2010

Papryka faszerowana





  • Składniki:

  • papryka  4 szt.
  • 300g mięsa mielonego wieprzowego 
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • 1 szklanka ryżu (surowego)
  • 1 duża szatkowana cebula
  • papryka mielona słodka i ostra, sól, pieprz
  • Kilka gałązek naci selera.

Wykonanie:
Z papryk odciąć czapeczki, wydrążyć nasiona. Ugotowany ryż wymieszać z mielonym mięsem. Przyprawić, dodać cebule. Mięso z ryżem  nałożyć do wydrążonych papryk, przykryć czapeczkami.Na wierzchu poukładać gałązki naci selera. Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180st. C. około 2 godziny. Można podlać lekko wodą.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz