poniedziałek, 14 marca 2011

Penne z sosem mascarpone i łososiem

Gościom chyba smakowało :)




Składniki:
łosoś wędzony 1 opakowanie - ok. 200 g
1 opakowanie serka mascarpone
ugotowany makaron penne - ok 1/2 opakowania na 2-3 osoby
świeża bazylia
sól, pieprz, łyżka masła
opcjonalnie starta skórka z limonki - 1 łyżeczka


Wykonanie:
Na patelni roztapiamy łyżkę masła. Dodajemy rozdrobnione kawałki łososia i smażymy chwilkę aż zrobią się białawe.
Dodajemy serek mascarpone, mieszamy, chwilkę dusimy. Teraz trzeba dodać ugotowany makaron i posiekaną bazylię, pieprz i sól jeśli potrzeba, zamieszać i gotowe.
Ja dodałam jeszcze odrobinę startej skórki z limonki, można zastąpić skórą z cytryny lub pominąć.
Szybko i smacznie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz