środa, 9 maja 2012

Sernik z musem czekoladowym (bez pieczenia)

Kremowy sernik z warstwą pysznego musu czekoladowego. Do zrobienia w pół godziny, pięknie się prezentuje, a lekką kwaskowatość masy serowej osładza nam bogaty i lekki mus czekoladowy. Wykonanie banalnie proste a efekt zachwycający. Bardzo polecam.

Przepis na spód i sernik znajdziecie tutaj.

Składniki na mus czekoladowy:
200g śmietany kremówki do ubijania - mocno schłodzona
100g czekolady mlecznej (lub gorzkiej jak lubicie)

Wykonanie:
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Śmietanę ubij na sztywno i dodaj lekko ostudzoną roztopioną czekoladę, lejąc cienkim strumieniem  do śmietany. Cały czas ubijaj na niskich obrotach.
Wyłóż mus czekoladowy na masę serową i wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
Jeśli chcesz dodać owoce, to zrób to tuż przed podaniem.
Smacznego!

10 komentarzy:

  1. Wygląda wspaniale i kusi na całego!

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię cista, których nie potrzeba piec:0a Twoje wygląda rewelacyjnie!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. oo! bez pieczenia to coś dla mnie! w ciepłe dni wyjątkowo wolę coś na zimno ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lena i Ola, też w ciepłe dni nie chce mi się włączać piekarnika.

      Usuń
  4. przepysznie wygląda! i te truskawki! super!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Truskawki super, szkoda tylko, że na razie to przede wszystkim wyglądają a nie smakują.

      Usuń
  5. o kurczę... alez się prezentuje!

    OdpowiedzUsuń
  6. Faktycznie wygląda rewelacyjnie!!!

    OdpowiedzUsuń