Kremowy sernik z warstwą pysznego musu czekoladowego. Do zrobienia w pół godziny, pięknie się prezentuje, a lekką kwaskowatość masy serowej osładza nam bogaty i lekki mus czekoladowy. Wykonanie banalnie proste a efekt zachwycający. Bardzo polecam.
Przepis na spód i sernik znajdziecie tutaj.
Składniki na mus czekoladowy:
200g śmietany kremówki do ubijania - mocno schłodzona
100g czekolady mlecznej (lub gorzkiej jak lubicie)
Wykonanie:
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Śmietanę ubij na sztywno i dodaj lekko ostudzoną roztopioną czekoladę, lejąc cienkim strumieniem do śmietany. Cały czas ubijaj na niskich obrotach.
Wyłóż mus czekoladowy na masę serową i wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
Jeśli chcesz dodać owoce, to zrób to tuż przed podaniem.
Smacznego!
Wygląda wspaniale i kusi na całego!
OdpowiedzUsuńkusi i za to zostanie pożarty.
UsuńLubię cista, których nie potrzeba piec:0a Twoje wygląda rewelacyjnie!:)
OdpowiedzUsuńoo! bez pieczenia to coś dla mnie! w ciepłe dni wyjątkowo wolę coś na zimno ;)
OdpowiedzUsuńLena i Ola, też w ciepłe dni nie chce mi się włączać piekarnika.
Usuńprzepysznie wygląda! i te truskawki! super!
OdpowiedzUsuńTruskawki super, szkoda tylko, że na razie to przede wszystkim wyglądają a nie smakują.
Usuńo kurczę... alez się prezentuje!
OdpowiedzUsuństarałam się :)
UsuńFaktycznie wygląda rewelacyjnie!!!
OdpowiedzUsuń