Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
kawałek sera "śmierdziucha" - może być lazur
1 rozbełtane jajko
sól, przyprawy jakie lubisz.
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do ok 200 st. C. Ciasto pokrój na kwadraty wielkości 4 x 4 cm. Na każdym kwałku ciasta połóż kawałek sera, mniej więcej objętości łyżeczki. Sklej brzegi chwytając każdy z rogów i ściśnij je porządnie. Powstanie coś w stylu kopertki. Posmaruj rozbełtanym jajkiem, posól i posyp przyprawą jeśli masz ochotę (ja użyłam odrobiny oregano). Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia aż się zarumienią, ok 20 min.
Chociażby dla samej nazwy tej potrawy warto by spróbować. Wyglądają pysznie.
OdpowiedzUsuńDzięki i polecam zrobić sobie samemu, proste i smaczne.
OdpowiedzUsuńprecz z CENZURĄĄĄ!!!!
OdpowiedzUsuńok :)
OdpowiedzUsuńprzepis wypróbowany, pyszny i prosty :)
OdpowiedzUsuń