Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki
Składniki na około 30 sztuk:
- 1 szklanka gorzkich czekoladowych groszków (chocolate chips), lub posiekanej czekolady
- 1 szklanka mąki pszennej
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- pół łyżeczki soli
- 170 g masła o temperaturze pokojowej
- 1/4 szklanki ciemnego brązowego cukru
- 1/4 szklanki drobnego cukru
- 1 żółtko
- pół łyżeczki ekstraktu z wanilii lub cukru z wanilią
Wszystkie składniki,oprócz czekolady zmiksować lub wyrobić ręką. Następnie dodać czekoladę, wymieszać.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce układać je w dużych odstępach - rozpłyną się mocno na boki; nie trzeba ich spłaszczać przed pieczeniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz